Veliler, çocuklarını imam hatip okuluna kayıt ettiklerini vurgularken, "Kayıtlarımızın habersiz bir şekilde başka bir okula taşınması kabul edilemez. İmam hatip okulları bizim için büyük bir öneme sahip ve bu skandal, eğitim hakkımızı ihlal ediyor" dediler.

Veliler, lise ve ortaokul öğrencilerinin aynı okulda bulunmasının büyük bir problem oluşturduğunu belirttiler. Aynı tuvalet ve kantin paylaşmaları hem hijyen hem de güvenlik açısından ciddi sorunlar doğurdu. Ayrıca, 300 öğrencinin dar bir koridora sıkıştırılması, okulda ciddi bir mekân yetersizliğine işaret ediyor.

İzmir'de 'Meslek Fabrikası' binlerce kişiye umut oldu İzmir'de 'Meslek Fabrikası' binlerce kişiye umut oldu

İki müdürün kişisel anlaşmazlıkları yüzünden bu sorunların çözüme kavuşturulamadığı, üst katta iki boş kat olmasına rağmen, 35 öğrencinin tek bir sınıfta eğitim görmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

"Farklı yaş grubundaki çocukların aynı alanları paylaşmaları kabul edilemez"

Prof. Dr. Cevdet Epçaçan

Konuyla ilgili olarak konuşan ve aynı okulda okuyan çocuğunun haberi olmadan başka bir okula kaydının taşındığını ifade eden Prof. Dr. Cevdet Epçaçan, şunları söyledi:

"300’ün üzerinde öğrencinin dar bir koridora sıkıştırılması, farklı yaş grubundaki çocukların aynı katlarda bulunması, eğitim formasyonuna aykırı bir durum oluşturuyor. 9-10 yaşındaki çocuklar ile 15-16 yaşındaki çocukların aynı koridorda olması, aynı kantin, lavabo ve tuvaletleri paylaşmaları kabul edilemez. Ayrıca, okulun diğer tarafında 1,5 kat boş durumda. Bu kadar kalabalık bir ortamda çocukların verimli bir eğitim alması imkânsız. Biz çocuklarımızı İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu olarak kayıt ettik ancak velilere haber verilmeden kayıtlar Milli İrade Okulu’na taşındı. Dünyanın hiçbir yerinde, aileler bilgilendirilmeden böyle bir köklü değişiklik yapılmaz. Bu durum Siirt’te yaşandı ve sıkıntının acilen giderilmesi gerekiyor. Ayrıca, okulun isminin eski haline döndürülmesini talep ediyoruz.”

"Sen benim çocuğum hakkında karar veremezsin"

Cemal Tan

Eğitim sistemindeki bu uygulamayı kabul edilemez olarak değerlendiren Cemal Tan, şunları ifade etti:

"Kızım gelecek yıl 9. sınıfa geçecek. Böyle bir uygulama reva mı görülüyor? Durumu dün, idarenin bize gönderdiği bir mesajla öğrendik. Hiç kimse bize önceden bilgi vermedi. Müdürler kendi aralarında bu durumu halletmişler, velilerle danışılmadan karar verilmiş. Burada yüzlerce veli var. Kimseye danışılmadan böyle bir değişiklik yapılır mı? En azından, ‘Arkadaşlar, böyle bir sıkıntı var, bir konuşalım’ denmesi gerekirdi. Sen benim çocuğum hakkında tek taraflı karar veremezsin. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Eğer çocuklarımıza eğitim veremiyorlarsa, onları alıp başka bir yere götüreceğiz.”

"Müdürlere maddi ne gerekiyorsa biz hazırız dedik, ama bütün yollar yüzümüze kapatıldı"

Nuri Bildik

Okulda iki kat boş yer olmasına rağmen iki müdürün egosu yüzünden çocukların bu durumda bırakıldığını belirten Nuri Bildik, şunları söyledi:

 "Bu durumu kabul etmiyoruz. Bizim derdimiz, çocuklarımızın düzgün bir şekilde eğitim alması. Eğer bu durum doğruysa, o zaman görelim. Müdürler egolarını kendi mülklerinde tatmin etsinler, burada değil. Burası hepimizin vergileriyle yapılmış bir okul. Hakkımızı istiyoruz; çocuklarımız insanca bir eğitim alsın. Teneffüs vakti olmasına rağmen çocukları dışarı çıkarmıyorlar. Biz imkânsızlıklardan böyle eğitim aldık, bir şey demiyoruz. Ancak şu anda okulda 20 sınıf boş durumda ve bu sınıflar çocuklarımıza verilmedi. Bu durum kabul edilemez. Habersiz bir şekilde bir okuldan diğerine nakil yapıldı. Müdürlere maddi olarak ne gerekiyorsa biz hazırız dedik, ama bütün yollar yüzümüze kapatıldı. Şu anda burada herkesin gözünde açık hedef haline geldik. İmam hatip okulunun aile içindeki sorunlarını ayyuka çıkaranlar utanmalıdır. Bizim durumumuzu anlamıyorlar; evimden 5 okul geçerek buraya geliyorum. Çocuğumuzu imam hatibe teslim ettik ve bu durumu kabul edemeyiz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha