Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. İdris Demir; Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi yönüyle tercih edilen, kamu-üniversite-sanayi ve toplum iş birliğini önceleyen, geleneksel değerlerin özünü koruyarak çağdaş ve özgün eserler üreten, evrensel değerleri içselleştiren, enerji ihtisası alanında bölge ve ülkenin geleceğinde etkili olan bir üniversite olma vizyonunu taşıdıklarını söyledi.

Üniversitenin ön görülebilir bir gelecek için mezun istihdam oranının yüksek olduğu yeni program ve bölümler açarak öğrenci sayısı ve öğretim kalitesini artırmak istediklerini vurgulayan Demir, "Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle 2021 yılında Batman Üniversitesine Diş Hekimliği Fakültesi kazandırılmış olup çok kısa sürede öğrenci kabulüne başlanmış ve afiliasyon ve klinik kurma çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığından ruhsat alınmış olup Diş Hekimliği Fakültemizin Batman ve çevre illerinden hasta hizmetine en kısa sürede başlaması için faaliyetlerimiz sürmektedir." dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi binasını yakın bir gelecekte bitirerek eğitim ve öğretime kazandırmanın yanı sıra Batman ve bölge illerden gelecek hastaların hizmetine açmak istediklerini ifade eden Demir, Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi açma hedeflerinin de bulunduğunu aktardı.

"Üniversitemize ilk defa öğrenci alımı onayı verildi"

Yeni açılacak bölümler hakkında bilgi veren Demir, "2021 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesine 2 yıl gibi kısa bir sürede öğrenci aldık. 2024-2025 Akademik yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitemize ilk defa öğrenci alımı onayı verilen Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik ve Sason Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programlarını sayabilirim. Daha önce pek çok program ve bölüm için YÖK’e başvurduk. Tıp fakültesi için de başvurumuz bulunuyor." ifadelerini kullandı.

"Önemli bir aşamayı geride bıraktık"

Daha önce de tıp fakültesi açılması için girişimlerinin olduğunu anımsatan Demir, "Tıp Fakültesi için ayrıntılı ve gerekçeli bir dosya hazırlayarak Yükseköğretim Kurulu’na sunduk. Halihazırda Tıp Fakültesi dosyamız YÖK’te beklemektedir. Batman Üniversitesi olarak Diş Hekimliği Fakültemiz ile sağlık alanındaki çalışmalarımız doğrultusunda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Çok kısa bir sürede, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizin hizmet binasının yapım sürecine başladık ve Fakültemiz için ruhsat aldık." diye konuştu.

668 öğrenci yurt dışına burslu statüde gönderilecek 668 öğrenci yurt dışına burslu statüde gönderilecek

"Çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz"

Batman Üniversitesi olarak tıp fakültesine giden yolda basamak oluşturan bu gibi çalışmalarla Batman’ın tıp fakültesi kurulmasının önünü açmak istediklerini belirten Demir, "2 yıl gibi kısa bir sürede diş hekimliği fakültemizin ünitlerini hazır hale getirdik. Bu anlamda çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz, ayrıca pek kıymetli değerli hekimlerimiz ve hocalarımız bulunmaktadır. YÖK’e tıp fakültesi için dosyamızı hazırlayarak ilettik. Yalnız bunu kurgularken Batman Üniversitesinde neden tıp fakültesi kurulsun? Diğer illerden farkımız nedir? Karşılaştırmalı üstünlüğümüz nedir? Bunları da öne çıkardık.

Dosyamızı hazırlarken şu konuya da dikkat ettik; Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin çok geniş imkânları, hocaları ve laboratuvarları var. Fakülte, tıp eğitimi ve hospitalizasyon hizmetlerinin yanı sıra mühendislik fakültesinin bilgi birikimini kullanacak tıp ile mühendisliği birleştirecek laboratuvarların ve tıbbi cihazların kullanılmasını sağlayacak olan sertifikasyona imkân veren medikal unsurları da içerecek şekilde dosya hazırladık. Bu da bizi Mardin gibi, Siirt gibi çevre illerde bulunan tıp fakültelerinden ayırabilecektir; aynısı değil de Üniversitemizi bir adım daha ileri götürebilecek bir çalışma oldu." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha