Şanlıurfa’da düzenlenen 13. Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı’nda peynir satışı gerçekleştiren Yüksel Güdü peynirle ilgili açıklamada bulundu.

Ürünleri satmadan önce vatandaşlara tatma imkânı sunduklarını ifade eden Güdü, kendilerinin yemediği ürünleri halka sunmadıklarını söyledi.

Halkı süt ürünlerinin sahtelerinden kaçınması konusunda uyaran Güdü, çoğu kişinin maliyeti düşürmek adına nişasta veya katkı maddesi kattıklarını ifade etti.

Şanlıurfa’ya Trabzon’dan getirdikleri ürünlerle ilgili açıklamalarda bulunan Güdü, "Bizim iki şehrimiz var. Trabzon'da ne varsa buraya getirdik. Yedi senedir aynı yere geliyoruz. Trabzon yaylalarının yağı, Trabzon tulum peyniri; ayrıca ilk hasatla topladığımız çaylarımızı da getirdik. Trabzon'dan buraya peynir getirdik, fakat buzdolaplarımız olmadığı için burada sıkıntı yaşıyoruz. Soğutma yeterli olmuyor; bu konuda biraz şikâyetimiz var. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama bazen imkânlar bizi de aşıyor." şeklinde konuştu.

"Alan memnun, satan memnun"

Güdü, ürünlerini satabilmek için öncelikle vatandaşlara tatma imkânı sunduklarını belirterek, "Bizim burada ürün satabilmemiz için öncelikle vatandaşlara bu ürünü tattırmamız gerekiyor. Kendimizin yemediği bir şeyi vatandaşa satmayız. Biz kurumsal bir firma olarak bütün ürünlerimiz organik ve etiketlidir. Alan memnun, satan memnun burada yaşadığımız tek sıkıntı, tarımcılarla alakalı. Ürünler yeterli derecede soğuk havada durmadığı için tarımcılar satışa müsaade etmiyor. Biz Türkiye çapında satış yapan bir firmayız. Kendi etiketlerimizle peynir satıyoruz. Peynirin kalitesi, bu rekoltenin altına düştüğünde ya nişastalı ya da ilaçlı olur. İllaki bir katkı maddesi vardır." ifadelerini kullandı.

“Diziler ve filmlerle İslam’ın kabul etmediği ilişkiler normalleştirilmeye çalışılıyor” “Diziler ve filmlerle İslam’ın kabul etmediği ilişkiler normalleştirilmeye çalışılıyor”

"Her yörenin farklı lezzeti var"

Üretimde kullanılan ürünlerin maliyetinin fiyatlara yansıdığını dile getiren Güdü, "Biz burada vatandaşa, 'Önce tadın, sonra kararınızı kendiniz verin' diyoruz. Fakat biz açıktan mal satamadığımız için vatandaş da haklı. Bizim taraflarda 'muhlama' dedikleri, kaşar peyniri olarak bilinen peynire nişasta ekleyenler de var. Nişasta eklendiği zaman peynir sünmez belli bir yerden sonra kopar. Ama orijinalinde, çektiğiniz yere kadar söner. Her yörenin farklı bir lezzeti ve farklı ürünleri vardır. Bu işi artık para kazanma oyununa döktüler. Her ürünü burada satamıyorsunuz. Bizim ürünlerimiz orijinaldir ve orijinal ürün pahalı olur. Bugün sütün kilosu bu fiyatta iken, biz 10 kilo sütten ortalama 1 kilo kaşar çıkartıyoruz. Bunun masraflarını da düşünebilirsek, maliyeti gerçekten yüksek oluyor. Farklı firmalar, içerisine margarin veya katkı maddesi katıp maliyetini düşürüyor. Bizim vatandaşlardan ricamız, gelip ürünlerimizi tatsınlar; beğenirlerse alsınlar." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha