Programın açılışı, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü idarecileri ile rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

"8-9 aylık yoğun bir çalışmanın ardından projemizi hayata geçirdik"

Projelerin çıkış noktası, okul ziyaretleri sırasında öğretmenlerle gerçekleştirdikleri öğretmenler odası sohbetleri olduğunu ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, "Öğretmenlerimiz, akran zorbalığının etkilerinden, beraberinde getirdiği durumlardan, öğrenme ortamını ve okul motivasyonunu etkileyen faktörlerden ve iletişimdeki zorluklardan bahsettiler. Bizler de bu paylaşımları yürekten sahiplenerek arkadaşlarımızla değerlendirdik. 8-9 aylık yoğun bir çalışmanın ardından projemizi hayata geçirdik." dedi.

"Projemizle hedefimiz, 'birlikten güç doğar' ilkesiyle hareket etmek"

Malatya'da gençlere yönelik yapay zeka eğitimi düzenledi Malatya'da gençlere yönelik yapay zeka eğitimi düzenledi

Akran zorbalığını, el birliğiyle akran dostluğuna dönüştürmek en büyük amaçları olduğunu belirten Alireisoğlu, "Bu çok kıymetli bir hedeftir. Rehber öğretmenlerimizin bu alanda zaten özveriyle çalıştığının bilincindeyiz. Projemizle hedefimiz, 'birlikten güç doğar' ilkesiyle hareket ederek siz değerli öğretmenlerimize destek olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Program kapsamında, okul yöneticileri, rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar, sınıf rehber ve ders öğretmenleri aktif olarak görev alarak, akran zorbalığına karşı ortak bir bilinç geliştirilmesi hedefleniyor. Velilere ve öğretmenlere yönelik sunumlar ile sürecin tüm paydaşlarının bilgilendirilmesi sağlanacak.

Öğrenciler ise erdemlerin öne çıkarılması adına her ay "ayın sınıfı" olarak ödüllendirilecek. Bu kapsamlı çalışmayla, Bursa'daki okullarda sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamının oluşturulması amaçlanıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha